Lerares van school Eindhoven ontslagen om hulp bij examen Duits

Een leraar van een vmbo-school in de stad Eindhoven is deze week per direct ontslagen, nadat de lerares maandag leerlingen hielp bij hun eindexamen Duits.

De toetsen van zeventien leerlingen zijn allemaal ongeldig verklaard. De rector van het vmbo Aloysius De Roosten in Eindhoven vertelt aan media dat de leraar een aantal leerlingen had geholpen.

Aan Omroep Brabant vertelt rector Corinne Sebregts dat de onderwijsinspectie de onregelmatigheden woensdag heeft bevestigd. Een dag later zijn de scholieren en hun ouders op de hoogte gebracht van het besluit.De zeventien vmbo’ers moeten het examen Duits op 17 juni, tijdens de herkansingen, opnieuw maken. Zij krijgen in tegenstelling tot andere eindexamenkandidaten pas op 28 juni te horen of ze geslaagd zijn. De eerste examenuitslagen worden op 12 juni bekendgemaakt.Het eerste tijdvak van de centrale eindexamens duurt dit jaar tot en met 23 mei. Vmbo’ers zijn één dag eerder klaar ten opzichte van leerlingen op de havo en het vwo.